جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | Fri 22 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
گزارش ویژه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۳:۴۷:۵۲

تصمیم تاریخی اوپک نفت را صعودی کرد
زنگنه: حقانیت ایران را برای بازگشت به بازار ثابت کردیم

ایران دریلینگ: روز چهارشنبه گذشته جلسه 171 اوپک با حضور 14 عضو این سازمان در وین اتریش برگزار شد که در پایان این جلسه اعضا با کاهش سقف تولید نفت اوپک موافقت کردند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از خبرگزاری فارس، روز چهارشنبه گذشته جلسه 171 اوپک با حضور 14 عضو این سازمان در وین اتریش برگزار شد.

کاهش سقف تولید اوپک پس از ساعت‌ها چانه زنی
 اعضای اوپک پس از ساعت‎ها گفت‎وگو پشت درهای بسته به این جمع بندی رسیدند که برای بهبود قیمت و  شرایط بازارهای جهانی نفت خام، سقف تولید خود را کاهش دهند. اعضای اوپک در نشست امروز خود توافق کردند به مدت ٦ ماه از اول سال ٢٠١٧ میلادی روزانه یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه از تولید خود بکاهند و مجموع آن را به ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز برسانند و این منوط به همکاری کشورهای غیرعضو اوپک و کاستن روزانه ٦٠٠ هزار بشکه نفت از تولیدشان است. 

وزیر صنعت و انرژی قطر که ریاست دوره‌ای این اجلاس را عهده دار است پس از پایان این جلسه گفت: اعضای اوپک امروز توافق کردند به مدت ٦ ماه سطح تولید روزانه خود را یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه کاهش دهند و این تصمیم در ماه ژانویه سال ٢٠١٧ عملیاتی خواهد شد. وی ادامه داد: تولیدکنندگان عمده غیر عضو این سازمان نیز برای همراهی با تصمیم اخیر اعلام آمادگی کردند و قصد دارند سطح تولید خود را کاهش دهند.  رئیس دوره ای اوپک اشاره‌ای به نام این کشورها نکرد، اما گفت: روسیه آماده است ٣٠٠ هزار بشکه در روز از تولید کنونی خود بکاهد. الساده همچنین خبر داد که اندونزی به جای موافقت با توافق این سازمان و پذیرفتن کاهش تولید، تعلیق خود از عضویت در اوپک را اعلام کرد. وی گفت: عربستان نیز پذیرفته است ٤٨٦ هزار بشکه در روز از سطح تولید نفت خام خود بکاهد. 


زنگنه: اوپک زنده است
بیژن زنگنه پس از بازگشت به ایران به صدا وسیما رفت و در گفت‌وگویی خبری در خصوص این نشست با اشاره به اینکه در اوپک تصمیم مهمی اتخاذ شد که نشان داد این سازمان هنوز نمرده است، بیان کرد: بیش از دو سال بود که اوپک حالتی منفعل داشت و برخی ‌می‌گفتند اوپک مرده است اما در نشست الجزایر و تصمیمی که اوپک در خصوص کاهش سقف تولید به 32.5 میلیون بشکه در روز گرفت نشان داد که این سازمان هنوز نمرده است. وی ادامه داد: همان تصمیم نشست الجزایر در وین به تصویب رسید‌ و مقرر شد تا یک میلیون و 200 هزار بشکه از تولید اوپک تا یک ماه آینده کاهش یابد تا عرضه نفت اوپک به 32 میلیون و 500 هزار بشکه در روز برسد، اما ایران از شرکت در این کاهش معاف شد.

وزیر نفت ادامه داد: همه کشورها موظف شده‌اند بر پایه تولید اکتبر خود 4.5 درصد تولید خود را کاهش دهند اما در خصوص ایران موافقت شد تا به طور متوسط نسبت به تولید ماه اکتبر خود، 90 هزار بشکه در روز افزایش تولید داشته باشد. زنگنه بیان کرد: بعد از ماه‌ها جنگ اعصاب و بحث‌های اعصاب خورد کن موفق شدیم حقانیت ایران را برای به دست آوردن بازاری که قبل از اعمال تحریم‌ها داشتیم ثابت کنیم. وی گفت: بالاترین تولید تاریخی ایران 3 میلیون و 975 هزار بشکه در روز در سال 2015 رقم خورده بود که با در نظر گرفتن این رقم و اینکه بر اساس منابع ثانویه تولید ایران در ماه اکتبر 3 میلیون و 707 هزار بشکه در روز اعلام شده بود، ما می‌توانیم 90 هزار بشکه در روز میزان تولید خود را افزایش دهیم. وی افزود: در نشست 171 اوپک نشان دادیم ‌می‌شود در عین رقابت و حتی داشتن اختلاف‌های شدید سیاسی، با کشوری همکاری و توافق کرد که بخشی از این تعامل، به قدرت کشور برمی‌گردد که در خصوص نفت، داشتن ظرفیت تولید و ظرفیت مازاد برای تولید است که حرف اول و آخر را در اوپک می‌زند.

وزیر نفت اضافه کرد: در چندین ماه گذشته ‌کشور بر این حرف ایستاد که ما باید به شرایط قبل از تحریم بازگردیم و در اوپک نیز ما بر این حرف ایستادیم که باید سهم ایران از بازار پس گرفته شود، برخی هم در داخل به این موضوع انتقاد کردند و حتی کاریکاتور من را با عنوان «مفت فروش» کشیدند اما ما ایستادیم و موفق شدیم سهم خود را از بازار نفت پس بگیریم. زنگنه با اشاره به اینکه «بعد از نشست اوپک تاکنون بیش از 5 دلار افزایش در قیمت نفت داشتیم»، گفت: ماه دسامبر ماه بدی برای بازار نفت است، کسی نفت نمی‌خرد و تقاضا کم می‌شود؛ اما بعد از صحبت تلفنی رئیس جمهور ایران و پوتین، روسیه موضع خود را از فریز تولید به کاهش تولید تغییر داد و عنوان کرد که حاضر است 300 هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش دهد و بقیه تولیدکنندگان نفت غیراوپک نیز موافقت کردند که 300 هزار بشکه از تولید خود کم کنند که با اجرای این تصمیم، قیمت نفت در بالای 50 دلار تثبیت ‌می‌شود.

 10 میلیارد دلار به درآمد نفتی ایران افزوده می‌شود
بنابراین گزارش‌ بیژن زنگنه، همچنین با حضور در شبکه خبر، به تشریح دستاوردهای ایران از توافق اخیر اوپک پرداخت. وی تصریح کرد: با کاهش 1 میلیون و 200 هزار بشکه از تولید روزانه اوپک، بهای جهانی نفت افزایش می‌یابد و این امر از هم اکنون تاثیر خود را روی بازار گذاشته است. زنگنه گفت: بر اساس این توافق ما هیچ محدودیتی تا اوائل سال آینده برای افزایش تولید طبق برآوردهای خودمان نخواهیم داشت و برنامه افزایش تولیدمان را ادامه می‌دهیم. وزیر نفت افزود: بر اساس برنامه‌های ما، سال آینده حدود 1 میلیارد بشکه صادرات خواهیم داشت و پیش‌بینی شده که بهای نفت 10 دلار افزایش می‌یابد، این موضوع به این معنی است که درآمدهای نفتی ایران در سال آینده 10 میلیارد دلار بیشتر می‌شود.

زنگنه ادامه داد: در حالی که هنوز در عمل کاهش تولیدی انجام نشده، اما همین توافق موجب شد که بهای نفت افزایش یابد و دقایقی قبل به من خبر دادند که قیمت نفت برنت به 53 دلار رسیده است. وزیر نفت قدرت، منطق و استحکام و ایستادگی بر مواضع را عامل توفیق ایران در این نشست دانست و گفت: با این تصمیم اوپک بار دیگر زنده شد و توانست خود را به عنوان یگانه نهاد قدرتمند در عرصه نفت احیا کند‌. زنگنه با اشاره به تصمیم روسیه مبنی بر کاهش تولید روزانه 300 هزار بشکه نفت، تصریح کرد: این همراهی روسیه با اوپک که در پی رایزنی‌های مقامات کشور ایران با مقامات روسیه حاصل شد، نشان دهنده قدرت اوپک و تاثیرگذاری تصمیمات آن است.



  کد خبر : 1556
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :